Definicions per a eco-aventurers

 
L’Equip Molí vam haver d’investigar el significat de vàries paraules per a poder escriure les nostres aventures. Aquí et mostrem algunes definicions interessants per a eco-aventurers.

 

Sustentable: Indica alguna cosa que es pot suportar per si mateix amb raons suficients que eviten la seva extinció. És l’equilibri que es dóna entre una espècie i els recursos de l’ambient al qual pertany.

 

Medi ambient: S’entén per medi ambient l’entorn que ens envolta i que condiciona les nostres circumstàncies de vida i la de les generacions venidores.No es tracta només de l’espai en què es desenvolupa la vida, sinó que també comprèn els éssers vius, els objectes, l’aigua, el sòl, l’aire i les relacions existents entre ells, així com elements tan intangibles com la cultura.El medi ambient comprèn el conjunt de valors naturals, socials i culturals existents en un lloc en un moment determinat.

 

Petrificat: Deixar a algú immòbil de sorpresa o de terror. Quedar-se com una pedra.

 

Degradar: Disminuir progressivament la força, la intensitat o la grandària d’alguna cosa.

 

Biodiversitat: Conjunt de totes les formes vivents de la naturalesa entera, d’una regió geogràfica o d’un grup taxonòmic definit. OHHH! Una altra paraula amagada…Taxonomia és una part de la biologia que classifica als ésser vius en grups o en categories sense especificar les causes de classificació.

 

Descompondre: Separar els components d’alguna cosa.

 

Invertebrats: Dit de l’animal mancat de columna vertebral.

 

Dècades: Sèrie de deu, especialment de deu dies o de deu anys.

 

Micra ecosistema:Conjunt d’organismes vius (de grandària de menys d’un centímetre) que es relacionen entre si en funció del mig físic en el qual es desenvolupen. Micro significa “petit”. Eco significa “casa” i ho entenem com a “entorn” o “lloc on es desenvolupa la vida”.

 

Depredador: Dit de l’animal que captura uns altres animals per nodrir-se.

 

Omnívor: Que menja de tot, aliments animals i vegetals.

 

I recorda! Si vius a Catalunya i alguna vegada creus que el medi ambient està en perill, no dubtis en trucar al 112. Ells es posaran en contacte amb la Unitat Regional de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra (URMA). La seva tasca és tenir cura i protegir l’entorn del nostre territori.